Amsterdam
info@judoschoolonaji.nl

Shi Hougaku toernooi 10 maart

Het Shi Hougaku toernooi, het ontwikkelingstoernooi samen georganiseerd met 4 andere judoclubs/scholen, was met 175 inschrijvingen weer een groot succes! De judoka die hieraan meedoen ontwikkelen zichzelf in de wedstrijdsport, ervaren spanning én leren met de daarbij komende druk om te gaan. De prijzen die zij winnen zijn voor de jeugd altijd in trek, maar voor ons niet het doel.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen die aan een toernooi meedoet bezig is met zijn/haar eigen persoonlijkheid te ontwikkelen voor de toekomst. Ieder leert omgaan met winst en verlies en des te meer ga je de strijd aan met anderen en jezelf. De judoka tijdens het toernooi hebben weer laten zien dat zij dat oefenen en hebben weer mooie wedstrijden op de mat laten zien.

Er zijn ook ontwikkelingen om in de toekomst ook een wedstrijdtraining oprichten waar kinderen aan mee kunnen doen om nog gerichter te oefenen en wellicht ook aan toernooien ‘buiten de deur’ kunnen gaan meedoen. Daar ligt het niveau weer een stapje hoger.

LET OP: Het volgende toernooi is NIET op 1e Pinksterdag, maar op zondag 26 mei. Dat zal weer in de Watergraafsmeer zijn. De uitnodiging hiervan volgt nog. Dit zal het laatste ontwikkelingstoernooi zijn van dit seizoen.

Uiteraard sluiten wij het seizoen af met -inmiddels wel een traditie te noemen- de Clubkampioenschappen van Onaji. In dit toernooi strijden de judoka van Onaji om de eer van clubkampioen en natuurlijk om het felbegeerde gouden Onaji shirt! Dus omcirkel zondag 7 juli maar alvast in je agenda, daar wil je bij zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *