Amsterdam
info@judoschoolonaji.nl

Instaptoernooi Purmerend

Zondag 13 februari 2022 mochten we eindelijk na bijna een half jaar de judomat op voor de eerste judowedstrijden. 

De sportvereniging Kodokan uit Purmerend organiseerde een instaptoernooi voor kinderen met weinig judo-ervaring. Van onze Judoschool Onaji deden er maar liefst 20 kinderen op een toernooi van in totaal 100 kinderen. 

De eerste groep begon om 9:30 uur en de tweede groep begon om 12:00 uur. Er werd hard gestreden om de medailles. Volgens het nieuwe regelement moeten de kinderen elkaar eerst vastpakken wat in het judo Kumi-kata heet, dit was voor sommigen nog wat onwennig. Er deden ook kinderen mee vanuit Judo Yushi en Kenamju. Dit zijn twee sterke judoclubs uit Noord-Holland, waardoor het best wel moeilijk werd voor onze judoka om kampioen te worden. 

Uiteindelijk is iedereen weer een ervaring rijker en ik hoop dat er steeds meer kinderen zullen zijn die mee willen doen met judowedstrijden. Want mocht je winnen of verliezen, je leert er erg veel van!

 

De uitslagen
1e is geworden: Dominique
2e zijn geworden: Gaite, Levi, Max, Nikolai, David, Hedda en Naud.
3e zijn geworden: Abel, Amir, Daniël, Joris, Ruben, Evangelos, Julia, Lucas, Marit, Merijn en Sebastiaan. Helaas was Lana ziek en afgemeld.

In de dojo van de SV Kodokan hangt een mooi gezegde; 

“Het is niet belangrijk om beter te zijn dan een ander, het is belangrijk om beter te zijn dan gisteren”.

Tot de volgende wedstrijdjes. Ik vond het erg leuk! Meester Peter.

Wedstrijdtraining

Onder leiding van Meester Peter is er een wedstrijdtraining. Met de judoka’s van deze training willen we naar meer toernooien gaan en een team oprichten om mee te doen aan een teamcompetitie. 

Voor wie?:
Voor iedereen van 7 jaar en ouder. Ben je jonger, overleg het dan even met de leraar. Belangrijk om te weten is dat er wel wordt verwacht dat de judoka bereid is harder te willen trainen en elke week aanwezig is. 

Welke dag en waar?:
Maandagmiddag in de Rivierenbuurt, Lekstraat 35 van 18-19 uur.

Waarom deze training?:
Je werkt specifiek ergens naartoe en je kan onderdeel worden van het team!

Extra kosten?:
Ja die zijn er, namelijk per periode 40 euro extra bovenop het reguliere lesgeld. Dit is ongeveer 4 euro per training. Als er wordt meegedaan aan de extra wedstrijden dan kan het betekenen dat er een apart lidmaatschap bij de Judobond Nederland moet worden afgesloten om deel te mogen nemen aan die extra toernooien.

Wil je het een keer uitproberen? Dat kan! Mail dan even naar onderstaand adres en dan krijg je wat meer informatie.

Voor vragen en/of aanmelden: info@judoschoolonaji.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *