Amsterdam
info@judoschoolonaji.nl

Avond Lock-down

Corona maatregelen – 28-11-2021

Allereerst willen wij een compliment uitdelen aan alle ouders en kinderen voor de afgelopen periode. Kinderen werden thuis gehouden bij klachten en veel ouders bleven buiten wachten totdat hun zoon/dochter omgekleed naar buiten kwam, ook al duurt dat soms langer dan je als ouder wilt. Hierdoor is er geen enkele cluster besmetting ontstaan waardoor lessen moesten worden afgezegd. 
Desondanks moeten we toch weer meegaan met strengere maatregelen voor minimaal drie weken. 
Het is je vast niet ontgaan dat sportclubs vanaf 17.00 uur de deuren moeten sluiten. Wij hebben gekeken naar wat wel mogelijk is en hebben een nieuw lesrooster kunnen maken. We houden rekening met de veiligheid in groepsgrootte en ook de haalbaarheid in lestijd om te sporten voor met name de middelbare scholieren en volwassenen. Zalen langer of vaker huren is waar wij op in willen zetten. Die verzoeken liggen nu op tafel bij verhurende partijen, zoals de gemeente. Die hebben ongetwijfeld een lange week voor de boeg, want de verwachting is dat heel binnensportend Amsterdam extra ruimte zoekt en de verzoeken niet snel kunnen worden afgehandeld. Ook wij moeten hierop wachten om de het lesrooster te kunnen afdichten, maar veel is wel gelukt.
Ook is er contact met andere clubs om te kijken of bepaalde groepen samen kunnen gaan trainen, in Amsterdam of Purmerend. 

Extra verzoek aan ouders:
Wel willen wij nog wel even stilstaan bij het bezoek van de kleedkamers door ouders.
Een aantal ouders dragen netjes het gele hesje en enkele daarvan helpen ook andere kinderen met sokken en schoenen. Dat is erg fijn om te zien, zodat er ook geen onnodige drukte ontstaat in een afgesloten ruimte. Er zijn ook veel ouders die wel tegelijkertijd binnen komen. Ongeacht of wij denken dat dit wel of geen effect heet op besmettingen, het kan op dit moment niet.

Dus de oproep naar alle ouders:

·        Kom al omgekleed naar de gymzaal toe. 

·        Alleen naar binnen als er een geel hesje aanwezig is.

·        Accepteer dat de kinderen minder snel zelf sokken en schoenen aandoen dan wanneer je helpt.

·        Help anderen als je wel in de kleedkamer bent (alleen sokken en schoenen).

·        Ouders kunnen onderling elkaar ook helpen door meer kinderen tegelijkertijd te brengen of te halen. 

·        Gebruik zoveel mogelijk beide kleedkamers (voor de kinderen tot en met 6 jaar) als je écht naar binnen moet. 

·        Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zelfstandig naar binnen en omkleden. Jongens en meisjes kunnen een eigen kleedkamer gebruiken. 

·        Ten slotte: wacht zoveel mogelijk buiten (zeker als je geen QR code hebt) en kom op tijd je zoon/dochter halen. 

De (jonge) kinderen wachten niet buiten op de ouders, dus blijf in de buurt van de voordeur tegen het einde van de lestijd. 

Met sportieve groet,
Team Judoschool Onaji 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *