Amsterdam
info@judoschoolonaji.nl

Wedstrijden

Wil je meedoen met judo wedstrijden?

Wedstrijden

Judoschool Onaji organiseert een aantal keren per jaar interne toernooitjes. Dit is het Shi Hougaku toernooi. Klik hiernaast op het plaatje voor een compilatie van het laatst gehouden Shi Hougaku toernooi.

Daarnaast nemen wij als judoschool ook deel aan wat grotere toernooien. Dit zijn toernooien in de omgeving van Amsterdam en speciaal voor de beginnende (wedstrijd) judoka. Ook doen we dit jaar voor het eerst mee met de West-Friese jeugd judo competitie (WFJJC).


Shi Hougaku toernooi

Individuele judo toernooien:

Om aan individuele toernooien mee te kunnen doen moet je je inschrijven. We gebruiken een online inschrijfsysteem waarmee je je eenvoudig voor deze toernooien kunt inschrijven. Klik op de volgende link Wedstrijd-inschrijving

Shi Hougaku toernooi:

Judoschool Onaji organiseert 4 x per jaar het Shi Hougaku toernooi. De inschrijving voor dit toernooi kan via de brief die de judoka tijdens de les krijgt uitgedeeld of via de link die binnenkort hier beschikbaar is. De datums voor deze wedstrijden zijn: 10-10-2021 – 19-12-2021 – 6-3-2022 – 22-5-2022

Teamcompetitie:

Judoschool Onaji schrijft zich ook in voor de West-Friese teamcompetitie. Dit team bestaat uit een 9-tal judoka’s verdeeld over een aantal gewichten i.c.m. geboortejaren. Dit is voor ieder team gelijk. Deze competitierondes staan gepland op de volgende datums 19-9-2021 – 17-10-2021 – 19-12-2021 – 22-2-2022 – 20-3-2022. Binnenkort zullen we een team formeren op basis van gewicht en leeftijd. Als er veel dubbele judoka’s in dezelfde categorie vallen kan het betekenen dat we dit afwisselen of eventueel inschatten dat iemand in een hoger gewicht komt te judoën.

JBN:

Bij een aantal toernooien en de teamcompetitie moet je lid zijn van de Judobond Nederland (JBN). Hiervoor betaal je contributie aan de bond en krijg je een zogenaamde Judopaspoort en elk jaar een betaalbewijs. Raadzaam om dit dus snel te gaan doen! Meer info vind je op www.jbn.nl

Gewicht:

In het wedstrijdjudo wordt je altijd ingedeeld op gewicht en leeftijd. Op het Shi Hougaku toernooi liggen deze gewichten niet ver uiteen. Op andere toernooien werken ze met gewichtsklassen. Op meerdere locaties hebben wij een weegschaal beschikbaar. Wil je je gewicht weten laat het dan even aan de leraar weten. Het scheelt erg veel tijd voor de organisatie als de judoka het juiste gewicht opgeeft. in sommige gevallen kan de judoka niet meedoen als het gewicht foutief is. Zorg dat het gewicht klopt, kinderen zitten in de groei en het gewicht zal dus aan het begin van het seizoen anders zijn dan aan het einde van het seizoen.

Overige zaken:

Verder zullen wij voor de kinderen rode en witte wedstrijdbanden regelen. De judoka’s dienen zelf ervoor te zorgen dat zij een pak dragen die voldoet aan de eisen. Het komt er eigenlijk op neer dat te korte judopakken niet wordt gewaardeerd en je misschien dan ook niet mee mag doen. Als jij als ouder ook meer zou willen doen, dan horen we het graag.