Amsterdam
info@judoschoolonaji.nl

Eerste ronde WFJC

Afgelopen zaterdag 28 oktober 2023 was het Wereld judo dag. Op deze dag herdenken wij de geboorte dag van de grondlegger van de judosport Jigoro Kano Shihan. Tevens was er op deze feestelijke dag de eerste ronde van de West-Friese Judo Competitie.

Judoschool Onaji heeft samen met Judoclub Landsmeer een gecombineerd senioren team. Deze eerste ronde werd gehouden bij gastclub Cees Veen in Oosthuizen.

Helaas hadden we geen judoka tot -55kg, dus deze partij moesten we op voorhand al weggeven. In de -60kg klasse stonden twee judoka van onze Judoschool Lowiek en Casper, beide heren stonden goed te judoën en wonnen hun partij. Hans van JC Landsmeer stond in het team in de klasse -66kg ook hij won zijn partijen. Wessel en Rob stonden in de -73kg en -81kg, je mag een gewichtsklasse hoger judoën en ze hebben beide in zowel de -73kg en de -81kg gedraaid, helaas verloor Wessel 1 partij maar wist Rob zijn beide partijen te winnen.

Étienne stond in de -90kg klasse, maar hier ging er in de tweede partij wat mis. De zwaargewicht van Toradoshi stond ineens tegen Étienne te judoën en hierdoor liep Étienne een schouderblessure op. Stom natuurlijk maar Étienne verloor helaas wel zijn partij daarna. Twan stond mooi te judoën in de +90kg klasse maar verloor een partij.

Als team hebben we het zeker goed gedaan, beide partijen tegen Kenamju en Toradoshi werden gewonnen. Hierdoor staan we momenteel op de derde plek. De eerstvolgende rond is op 9 december bij Ebi sport.

Bekijk hier het filmpje van de WFJC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *